m

Urmăriți-ne pe:
GO UP

Seară dedicată comediei absurde, cu Skepsis!

Marți, 21.11.2023, ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, sub titlul AMPRENTA IONESCIANA, Skepsis vă propune două episode de inspirate de texte semnate de Eugen Ionescu, părintele acestui gen aparte numit teatrul absurdului.

„Fata de Măritat” aduce în discuție frămantările și gândurile oamenilor ajunsi la vârsta senectuții care încearcă să analizeze societatea și prezentul prin prisma trecutului. Însî atunci când trecutul este o forma fără fond, experiența de viață este o piedică în încercarrea noastră de a analiza și a trage concluzii și sfârșim prin a nu mai întelege nimic, mai ales cand prezentul trăit ne rezervă surprise șocante!

În „Guturaiul oniric” asistăm la povestea unui simplu client teribil de „încurcat” de boala stranie de care suferă. Farmacista este gata sa îl ajute, însă îi este greu să își dea seama ce să facă atunci când comunicarea se dezintegrează și sensurile cuvintelor și expresiilor devin confuze.

Vă invitîm la o seară IONESCIANA în care vom descoperi teatrul absurdului și tot ceea ce îl face să fie un gen interesant și provocator: jocurile de cuvinte și dezintegrarea treptată limbajului, umorul generat de contraste, ludicul și inocența personajelor și al jocului. O seară în care nimic din ceea ce se vede nu e adevarat și în care tot ce se simțim și intuim este foarte adevarat!

 

Biletele (20 lei pt adulți; 10 lei pt elevi, studenți și pensionari; 5 lei pt copii) pot fi achiziționate de la secretariatul Casei de Cultură a Studenților începând de Joi, 16.11.2023, între orele 09-15.00 sau în ziua spectacolului până la ora 18.30. Aceste fonduri sunt direcționate spre susținerea proiectului.

 

Evenimentul este prezentat în cadrul proiectului Stagiunea cu Skepsis 2023 – un proiect care urmăreşte implicarea tineretului în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului şi participarea civică la viaţa socioculturală. Prin acest proiect Grupul Skepsis formează tineri actori, dezvoltă colaborări cu artişti din ţară şi din străinătate, pregăteşte şi oferă în mod riguros şi sistematic publicului albaiulian spectacole de teatru şi divertisment pe întreg parcursul anului.

 

Parteneri: Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Fundaţia „Inter-Art” Aiud; Muzeul Național al Unirii Alba Iulia

Date

nov. 21 2023
Expired!

Time

7:00 pm - 7:45 pm

Leave a Reply