m

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe co-finanţate de Uniunea Europeană vă invităm să vizitaţi
www.fonduri-ue.ro

Urmăriți-ne pe:
GO UP

Descoperă Palatul Principilor Transilvaniei

Începând din data de 05.02.2023 de la ora 09:00 localnicii și turiștii vor putea vizita un nou obiectiv turistic în cetatea Alba Carolina: clădirea care a adăpostit reședința principilor Transilvaniei.

Palatul este și locul în care Mihai Viteazul a locuit și activat în scurta sa perioadă, de zece luni (1599-1600). Printre alte personalități istorice care au condus destinele principatului Transilvaniei se numără principii Sigismund Báthory, Gabriel Bethlen și Gheorghe Rákóczi I, aceștia aducându-și contribuția prin amplele lucrări de înfrumusețare și extindere a complexului.

La începutul secolului al XVIII-lea, armata habsburgică a preluat complexul, transformându-l în arsenal și cazarmă de artilerie iar din 1918 a fost preluat de armata română.

În urma lucrărilor de restaurare la corpul E, care au debutat în urmă cu 4 ani, cei interesați vor putea vizita expoziția găzduită în aceste săli și picturile decorative care au fost salvate pe perioada lucrărilor.

Accesul în sectorul expozițional se va face prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Alba Iulia. Biletul de intrare va fi eliberat gratuit pe perioada lunii februarie. Pentru o experiență cât mai relevantă în cadrul muzeului, vizitele vor beneficia de ghidaj de specialitate.

Acestea sunt programate din jumătate în jumătate de oră, începând cu ora 9.00. Ultima intrare în expoziție are loc la ora 16.30.

 

Nu va fi permis accesul grupurilor mai mari de 15 persoane o dată.

 

 

Muzeul va fi deschis de marți până duminică între orele 09:00 – 17:00.

Vă așteptăm să descoperiți istoria Palatului Principilor Transilvaniei!

 

 

 

Date

feb. 05 - 29 2024
Ongoing...

Leave a Reply