m

Urmăriți-ne pe:
GO UP
Image Alt

Parcul Dendrologic „Dr. Ion Vlad”

Parcul Dendrologic „Dr. Ion Vlad”

Parcul Dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia este o minune peisagistică a Transilvaniei, fiind primul parc de acest fel construit direct în pădure, pe un deal. Rezultatul este un stil peisajer liber care te încântă de le primul pas dincolo de poarta de la intrare. Parcul, în suprafață de 21 de hectare, adăpostește peste 1100 de specii din toate colțurile lumii și un mare număr de păsări, în special insectivore, care și-au găsit adăpost în acest colț de rai.
O excursie de o zi sau două la Alba Iulia nu poate exclude o vizită la parcul dendrologic, aflat la numai câțiva kilometri. Accesul este foarte ușor: din drumul național care duce spre Zlatna, se face stânga înainte de Micești, pe Strada Varese, apoi dreapta pe Strada Nazareth Ilit și apoi din nou stânga, pe Strada Valea Popii, până la parc. În față există o parcare gratuită încăpătoare.
Drumul poate fi parcurs și pe jos în mai puțin de o oră, sau cu bicicleta, urmând aceleași indicații. Indiferent cum ar călători cineva spre ”minunea” din Valea Popii, recompensa este aceeași: 21 de hectare de pădure frumoasă, cu alei de promenadă printre specii rare de plante și cu locuri de odihnă de unde nu îți vine să mai pleci.
Înființare
Parcul dendrologic adoptă stilul peisajer liber care valorifică cel mai bine un teren variat și în pantă ca cel din Valea Popii; se bazează pe alei și poteci șerpuite mulând terenul ondulat existent, prelungindu-se astfel traseele de vizitare și obținând mai multe puncte de belvedere decât în cazul unui stil rectangular în care perspectiva trebuie construită artificial.

Telefon: +40 727 394 837
Adresa: Str. Valea Popii, Alba Iulia
Email: parcdendrologic@gmail.com

Facebook: https://ro-ro.facebook.com/parcdendrologic/

Program: Aprilie – Octombrie: 09:00-21:00; Luni – închis

Octombrie – Martie: Marți – Duminică : 09:00-17:00, Luni: Închis

 

Preț bilet: adulți – 5 lei; copii -3 lei

Grupurile organizate de elevi beneficiază de gratuitate.

 

Accesul la parcul dendrologic se poate face și cu autobuzul local, linia 116.